Tutustuminen Belgialaiseen sätkätehtaaseen Alverasiin v. 2001

 

Keväällä 2001 olimme kaverini Masiksen kanssa normaalilla sätkänosien metsästysreissulla Belgiassa. Olimme yöpyneet kaverimme Andrén ja Jacquelinin luona, mutta matkastamme teki hieman erilaisen, koska olimme päättäneet vierailla pienessä sätkätehtaassa luoteis-Belgiassa Peerin pikkukaupungissa.

Olimme käyneet Masiksen kanssa edellisenä syksynä Peerissä, joka oli osin sotilasaluetta, mutta alue oli täynnä sätkiä ilman toimintaa. Sätkissä oli tarralappuja ympäristöviranomaisilta. Romut oli hävitettävä alueelta sakon uhalla.

Jostain, en muista mistä, saimme tiedon, että alueella oli alkanut teollinen sätkien kasaus. Vapun kieppeillä lähdimme aamuruuhkassa Merelbekestä kohti Antwerpeniä ja siitä kohti luodetta. Olimme sopineet tapaamisen firman johtajan kanssa, mutta viimeistään Antwerpenin kehällä aamuruuhkassa huomasin, että tulemme myöhästymään sovitusta tapaamisajasta. Perillä olimme noin 15 minuuttia myöhässä sovitusta.

Meidät otti vastaan tirehtööri valkoisessa paidassaan. Istuimme pomon pöydän ääressä kahvia juoden. Koska minulla oli käyntikortteja mukanani, ojensin sellaisen pomolle. Tämän jälkeen pomo jutteli ensisijaisesti kanssani. Masahan se pomo oikeasti oli, mutta hänellä ei ollut käyntikortteja. 

Lopulta lähdimme kiertokävelylle tehtaaseen. Sieltä löytyi purkuosasto, maalaamo ja kasaamo. Vanhoja osia kunnostettiin. Osia oli tullut Tsekeistä ja myös Argentiinasta. Saimme käydä koeajamassa hieman Mummoankan autoa muistuttavaa avoautoa. Muuten hyvä, mutta ratti oli aivan liian pystyssä, kuin linja-autossa.

Tunnin, pari viivyimme katsomassa laitosta. Yksi kätevä, heidän tekemänsä osa oli propellin suojus. Alkuperäinenhän on neljällä pultilla tuulipellissä. Niin tämä uusi innovaatiokin, mutta avokidoilla. Eli suojus lähti irti vain hieman pultteja löystyttämällä. 


 


 


Henkka

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

5:th RAID LAPONIE Nyytiset 2/94 ELI SAATTUE MUURMANSKIIN -94

Retki Lontooseen

KUUSAMON KITROEN KÄPPÄILY heinäkuu 1978

Reissu Kreikan maailmankokoukseen heinäkuu -99

LAPIN KULTAA

Kroatiaan 2019

Englannin kautta Belgian maailmankokoukseen -81

Retkeilyä myöhäissyksyisessä Euroopassa

Kevättä etsimässä Belgiasta